Košarica0Item(s)

V košarici še ni izdelkov :(

Product was successfully added to your shopping cart.

Glina in luskavica

Glina in luskavica

Zagotovo poznaš kožno bolezen, ki se imenuje LUSKAVICA… in verjetno vsi poznamo vsaj nekoga ki se na takšen ali drugačen način bori proti tej težavi. Res je- luskavica ni nalezljiva, vendar je lahko za posameznika, ki se z njo bori že celo življenje zelo neprijetna. Preberi mojo izkušnjo...

LUSKAVICA - SI VEDEL/A?

 • Poimenujemo jo LUSKAVICA ali psorioza;
 • Ime izhaja iz grčije in pomeni SRBEŽ;
 • V Sloveniji ima luskavico med 30.000 in 40.000 ljudi;
 • Luskavica se najpogosteje pojavi med 15 in 30 letom;
 • Je ena najpogostejših kožnih bolezni;
 • Velikokrat je luskavica dedno prenosljiva:
 • Najpogosteje se pojavlja na kolenih, komolcih in lasišču:
 • UV žarki dokazano pomagajo ublažiti močne simptome luskavice;
 • Luskavica ni nalezljiva;
 • Za delitev zdrava celica potrebuje 357 ur, pri luskavici pa samo 37 ur;
 • Zdrava koža se obnovi nekje v 28 dneh, pri luskavici pa v 4-7 dneh (zato vidne luske);
 • Luskavica lasišča ne povzroča izpadanja las!
 • Sprožilci: stres, zdravila, okužbe, alkohol, prehrana, poškodba in draženje kože;
 • Uradno zdravilo še ne obstaja;
 • Znani, ki imajo luskavico: Kim Kardashian
 • Obstaja več oblik luskavice: kapljičasta luskavica, pustulozna luskavica, inverzna luskavica, eritrodermična luskavica

Načinov kako se spopasti z luskavico je vsaj toliko, kolikor je ljudi, ki se z njo bori. Nekomu pomaga nekaj, kar drugemu ni odstranilo niti rdečice. Kako sedaj verjeti vsaki reklami, ki obljublja čudeže? Recepta preprosto ni – je pa nasvet… včasih je potrebno preizkusiti čim bolj naravne načine, saj narava nimajo kontraindikacij in ne more škodovati!

LUSKAVICA - MOJ RECEPT

Ja, tudi sama se borim s to kožno boleznijo…. Ampak veš kaj- sem jo sprejela!:) Imam kapljično obliko – to pomeni, da se mi pojavi po celem telesu kot bi imela norice… Velikokrat je bilo to povezano z boleznijo ali stresom.

Sama sem na začetku seveda preizkusila vse kar je potrebno- fototerapije, umetna mazila in še in še. Sedaj pa že nekaj let prisegam na glino! :) Vsak dan uporabljam glineno milo saj ne vsebuje nobenih eteričnih olj, zato je zelo primerno za mojo kožo, ki potrebuje čim bolj nežno in naravno vsakodnevno nego! Milo mi nikakor ne izsuši kože, saj vsebuje res zelo kvalitetna rastlinska olja, ki pa mojo kožo še dodatno negujejo. Uporabljam ga tako za obraz kot za telo in nisem edina :) Vsi v moji družini ga naravnost obožujejo... kvalitete se res ni težko navaditi! :)

Dvakrat letno redno naredim kuro s pitjem glinenega napitka saj sem ugotovila, da če preventivno poskrbim za DETOX telesa, se poleg luskavice hitro na seznamu tudi prehladi. Res pa je, ko mi luskavica izbruhne, naredim dodatno kuro - 3x21 dni, vmes pa naredim 7 dnevni premor. Na takšen način res poskušam očistiti telo strupov. Poleg tega pa si po ure po glinenem napitku naredim smoothie, saj je telo po tem, ko ga očistimo pripravljeno na ponovni vnos vitaminov in mineralov- in lahko potrdim iz osebnih izkušenj da je počutje 1000 x boljše z veliko več energije! Kar pa se lepo kaže tudi na koži.

Ker pa moram kožo v tistem času (to pomeni vsaj 3x21 dni - cca 3 mesece) še dodatno negovati vedno uporabim mojega mazila CALENDULA Glineno mazilo si že kar pod tušem na vlažno kožo vmasiram na celo telo in pustim nekaj minut, nato pa sperem z vodo in potapkam z brisačo da se osušim! Ugotovila sem, da mi ta način najbolj odgovarja. Sem pa slišala že veliko vrst uporabe Mazila Calendula in vsak je pravi-meni je pač ta najboljši za MOJO kožo. Res je, da si ga vmasiram večkrat dnevno na predele, kjer je luskavica bolj izrazita ( prsti na rokah in nogah), ampak po ostalem telesu pa vse opravim že pod tušem. Zakaj uporabljam Gmazilo CALENDULA? Zato ker je mešanica olivnega olja, ognjiča in gline- in prav vsi so znani po regeneraciji in negi kože.

Kaj je razlika med terapijo z glino in drugimi terapijami – da zdravljenje poteka malce dalj časa, ampak na koncu je pomemben rezultat, kajne?

LUSKAVICA - ZLATA PRAVILA

 • Uporabljaj čim bolj naravne kozmetične izdelke- več kot 60% sestavin vstopi skozi pore v organizem!!!
 • Ne zadržuj se dolgo pod prho, saj na takšen način še bolj izsušiš kožo;
 • Pojdi na morje in sonce- morski zrak dokazano dobro vpliva na kožo in duha!
 • Koža je naš največji organ! Poskrbi da bo dobila dovolj tekočine- vsaj 2 litra na dan!
 • Uživaj zdravo in uravnoteženo prehrano- sveža zelenjava, sadje, živila, ki vsebujejo veliko antioksidantov (npr. sok aloe vere).
 • Priporočljiva so oblačila iz bombaža, lanu in svile (dihajo in ne dražijo kože)
 • izogibati se je potrebno prekomernemu pitju alkohola, kajenju in poškodbam;

LUSKAVICA - ŠE NEKAJ UPORABNIKOV

ŽIGOVA ZGODBA:

Ime mi je Žiga, star sem 32 let, imel sem super zivljenje (vzponi in padci vključeni) tako na profesionalnem podrocju, kot tudi zasebno. Pred dobrimi 3emi leti so se mi začeli (iz lufta) spuščati nenavadne kozne tvorbe, ki niso bile vecje od kapljic, rdece barve in pa cudnega efekta: luscile so se neprestanoma! Ker sem bil preprican, da gre za lisaje in pridno zacel nanasati hidratantna mazila... ( celotno zgodba TUKAJ) ... Tako sem postal “vernik” v GLINO in njen efekt - kar sem se danes, ko je ze sredina meseca septembra in sem Žiga, sicer z diagnozo LUSKAVICE, vendar nima nobenih znakov na sledecih predelih telesa:.. ( celotno zgodbo in slike si poglej na tukaj)

VERONIKA:

»Vse se je začelo z zaključkom drugega letnika faksa, ko so se mi po dlani pojavile male drobne pikice. Pike so srbele in so bile gnojne pikice. Ker pa nisem mogla da nebi praskala je nastala rana, ki pa se ni in ni zacelila. Rana je bila vedno in vedno večja. Iste pike so se mi pojavile še na podplatih in so se kar hitro širile. Odšla sem k dermatologu, ki mi je dal diagnozo luskavice. Ker se ta bolezen načeloma nikoli ne pozdravi lahko pa jo ublažimo. Veliko sem brala, spraševala in se učila. Povsod je pisalo da pomaga zdrava prehrana, gibanje, in naravne kreme. Za glino sem slišala že velikokrat in nihče ni rekel, da mu je škodovala. Po nekaj tedenski uporabi gline se je luskavica omilila in srbelo tudi ni več. Luskavica je še vedno prisotna, le da sem jo z glino omilila na dlani za toliko, le da se še malo vidi trša koža rdečice pa ni. Kar je velik napredek!!Skratka glina ne škoduje, meni ni, in mi pomaga.«

Dodaj odgovor
Spoznaj glineno vilinčico

Spoznaj glineno vilinčico

Kozmetika narejena iz slovenske, s silicijem bogate gline

Kozmetika narejena iz slovenske, s silicijem bogate gline

Ni testirana na živalih in nikoli ne bo

Ni testirana na živalih in nikoli ne bo

Ročno izdelana z ljubeznijo v Sloveniji

Ročno izdelana z ljubeznijo v Sloveniji

70 letna glinena tradicija

70 letna glinena tradicija