Košarica0Item(s)

V košarici še ni izdelkov :(

Product was successfully added to your shopping cart.

Glina in živali ♥

Glina in živali ♥

Lastniki živali smo verjetno že bili priča temu, da se je naš pasji ljubljenec potem, ko smo ga skopali in počesali, takoj povaljal v največjem blatu, ki ga je našel v bližini. Medtem ko mi zmajujemo z glavo, on uživa. Ker ve, da je našel vir zdravja. :)

Naravna glina je namreč poznana kot zdravilna naravna sestavine Zemlje, ki ima pozitivne zdravilne in čistilne učinke na zdravje ljudi, živali in rastlin. V naravi velja za naravno čistilko okolja, uničuje bakterije in celo čisti onesnaženo vodo, zato ni nič kaj neverjetno dejstvo, da je glina za uživanje in »valjanje« prva naravna pomoč pri živalih.

ŽIVALI V DIVJINI GLINO OBOŽUJEJO!

Živali v divjini ne potrebujejo knjig niti znanstvenih razlag, zakaj je glina za njih tako dobra – pa vseeno jo v naravi VEDNO poiščejo in uporabijo. Prepletanje živali in naravne gline je v naravi naravnost čudovito -divje živali imajo dokazano zelo močno naravno nagnjenje k iskanju gline v naravi, saj je za mnoge izmed njih dostop do tega naravnega bogastva pogoj za preživetje. Z uživanjem gline se divje živali čistijo okolijskih zastrupitev, z valjanjem po njej pa blažijo rane in druge kožne bolezni. Razlogi, zakaj imajo živali takšen nagon po glini so različni:

 • Poiščejo jo, ko imajo v sebi presežek njim škodljivih snovi;
 • Ko iščejo določene naravne minerali, ki jih potrebujejo za svojo prehrano;
 • Glina zmanjša srbenje in pospešuje celjenje ran;
 • Preprečuje zastrupitve in okužbe;
 • Ter ščiti pred soncem;

Nekaj zanimivih primerov iz divjine:

 • Gorile bodo poiskale glino v naravi, ko bodo imele težave z drisko,
 • podgane takrat ko bodo imele v sebi preveč plesticidov,
 • ptice pa bodo z njeno pomočjo v sebi ohranjale naravno ravnovesje notranjih parazitov.
 • Papige v Amazoniji so znane prav po uživanju gline,
 • Sloni po glini kopljejo zato, da dosežejo naravni vir magnezija, kalija, kalcija in ostalih mineralov,
 • glino pa so našli tudi v iztrebkih tigrov in levov.
 • Zdravilna glina je že med našimi predniki veljala za prvo pomoč pri negi in poškodbah konj, saj deluje na podoben način kot pri ljudeh– antibakterijsko, zdravilno, regenerativno in absorbcijsko . Glino za poškodbe in hitrejšo okrevanje konj uporabljajo po celem svetu, zato jo poznajo vsi pravi ljubitelji konj. Glina za konje je bila zato v preteklosti in je še danes prva in naravnost čudovita naravna pomoč ki nima popolnoma nobenih kontraindikacij.

ŽE VSA LETA PRIDNO POMAGAMO ZAVETIŠČOM

Ker našo glino živali res obožujejo, vsako leto pomagamo pri pri licitacijah dobrodelnih društev in organizacij, kjer dobri ljudje z zlato dušo pomagajo kosmatinčkom. POmagamo tako, da pošljemo izdelke naših glinenih vilinčic ;)

Med njimi so:

glinasi mestni mačjak

GLINASI LINIJA ZA ŽIVALI - Fluffy Tails

Glineno linijo za živali sem ustvarjala že od vsega začetka! :)

Po glino že več desetletij hodijo k nam veterinarji in kmetje, ki zdravijo svojo živino na naraven način ( na primer, ko se kravi vnamejo vime, ji namažejo glineno oblogo ).  Prav tako je glina prva v vrsti pri zdravljenju konj ( predvsem konj ki tekmujejo), saj na naraven in USPEŠEN način lahko pomaga odpraviti bolečine, otekline, učinkovito ohladi in sprosti utrujene noge po napornem treningu in obremenitvah.

Prav tako skoraj vsak teden dobim vprašanje: " Tina, kdaj pa bodo kakšni izdelki za kužke?" :) In tisti, ki so me to vprašali lahko povedo, da že več let govorim - jaaa, prihajajo... Ampak očitno še ni bil pravi čas za njih...

Letošnje leto pa je bil eden mojih prvih ciljev, da dokončam, kar sem začela. Zaenkrat sem ustvarila 3 izdelke, ki se bodo pridno dopolnjevali ( idej imam milijon :)):

Na embalaži vseh izdelkov so 3 vilinske živali. Moji trije lepotci :

 • Moj prvi kuža Nero ( nemški ovčar) ki sem ga imela 12 let. Še vedno ga pogrešam, čeprav je minilo že skoraj 20 let odkar ga ni več :( Vedel je vse moje skrivnosti, na skrivaj je spal v moji postelji in ko je odšel, me je prvi naučil, kaj pomeni, ko nekoga v družini ni več na Zemlji :(
 • Na sliki nad Nerotom je mucek, ki predstavlja 2 mačkonarja :) Prvi je bil Srečko. Tega smo imeli nekaj let po mojem Nerotu, ker nismo znali imeti novega kužka... Tisti, ki ste kdaj izgubili kužka me verjetno razumete. In zato smo dobili od sosedov Srečkota. Haha, to pa je bil strašni mačkonar. Vsi so ga poznali po njegovem enookoem pogledu, saj mu je nekdo vrgel kamen in je zato izgubil oko:( Ampak je bil potem z enim očesom še večji pirat. Spal je vsako noč pri meni v postelji in se zbudil okoli 4ih zjutraj, ko sem mu ( kasneje Miha) mogla odpreti vrata, da je šel gospod ven. To sem delala več let :) Po 10ih letih se je nekega dne tako močno zastrupil, da je izgubil boj... Pa je ponovno minilo nekaj let, ko je moj oči domov od prijatelja pripeljal Hugota. :) To pa je smešen mačkonar! Ko je zunaj je največji gospod in se ne pusti ujeti. Ko je noter, pa je tako "scrkljan", da ima pri mojih starših narejeno posebno posteljico zanj. :) In on je prisoten pri skoraj vseh mojih slikanjih izdelkov :) Firbec!
 • Med enim in drugim mačkonom, pa sem že poznala mojega Miha in sva ravno ustvarjala prvo spletno stran, ko sem si več mesecev ogledovala zajčke. Prav klicali so me... Zato sva šla na kmetijo in našla svojega kunčka - Zdravico ( moja prva spletna stran je bila ZdravaNarava) :) In Zdravi je še danes tukaj, kraljica sredi dnevne sobe, le da je dobila še dva prijatelja: moja dva sinkota! :) Stara je 9 let in je res prava scrkjanka, ki ne je korenja... :)

p.s. Ime glinene linije za živali pa sta določila sinkota. Puhasti repki - Fluffy Tails.

Živali in glina

UPORABA GLINE PRI ŽIVALIH

Ker pa doma po navadi nimamo skritega leva, s katerim bi se igrali je vredno razmisliti, da bi glina lahko pripomogla tudi pri prehrani in negi našega mačka, psa ali ptička. Mogoče je zanimivo dejstvo, da bo kar nekaj domačih ljubljenčkov med navadno vodo in vodo, v kateri je namočena glina – izbralo prav slednjo! Namreč tudi domači ljubljenčki in kosmatinčki imajo v prebavnem traktu pogosto polno bakterij, virusov in glivic, ki jih glina s telesa enostavno in popolnoma naravno izloči.

 • Za poškodbe, odrgnine, pike, ugreze in zvine se na prizadeto območje nanese debelo glineno oblogo, ki jo lahko ovijemo z elastičnim bombažnim povojem ter pustimo nekaj ur. Prizadeto mesto je priporočljivo mazati VSAK dan vsaj deset dni. Glineno oblogo lahko najdeš tukaj.
 • Za boljšo prebavo: Psi in mačke imajo dovolj eno žličko gline v pol litra vode – premešamo in pustimo da se glina usede. Za večje živali, kot so konji ter krave, pa lahko približno 4 žličke gline stresemo v liter vode, premešamo in pustimo. Poleg glinene vode morajo imeti vse živali vedno dostop tudi do sveže vode. Glino za uživanje najdeš tukaj.
 • Za lepši kožuh in dlako: Naravni šampon iz gline za živali je univerzalen, saj se ga lahko uporablja za vse tipe dlak, tudi dolgo. Naravni glineni šampon bo pustil dlako čisto, mehko in nežno dišečo po čudoviti naravni mešanici sproščujoče sivke in sveže limonske trave in ima prilagojen pH na 7 . Bogata rastlinska olja nahranijo kožuh, glina očisti vso nečistočo in toksine, skupaj z naravnimi eteričnimi olji pa ustvarijo izjemno neugodno okolje za zajedalce. Glineni šampon za kužke in mucke najdeš tukaj.
 • Za čiščenje tačk: Naravno trdo milo je ustvarjeno za naše kosmatičnke ( kužke in mucke)za čiščenje tačk po napornem raziskovanju na sprehodu ter za čiščenje kožuha – predvsem pri negi krajše dlake. Bogata mešanice gline in naravnih eteričnih olj ščitijo kužke in mucke pred bolhami, klopi in ostalimi zajedavci ter pustijo tačke in dlako čiste in dišeče. Glineno milo za čiščenje tačk najdeš tukaj.
 • Za regeneracijo, zaščito in nego tačk, noska in kože: Glineno mazilo, narejeno iz 100% naravnih sestavin, ki jih žival lahko tudi poliže,  pomaga pri obnovi in regenraciji kože, blazinic in smrčka,  pri zdravljenju vnetij in ranic , ščiti pred vročimi površinami ( asfalt, pesek, beton) in pred grobimi elementi kot so led, sol, sneg.... Glineno mazilo za smrček in tačke in kožo najdeš tukaj. 

Na tem mestu se lepo zahvaljujem čisto vsem kosmatičnkom za slikanje: Čili, Ruška, Slashie, Amon, Hugo, Zdavica, Lejla in Dama - najlepši ste! :) 

Dodaj odgovor
Slovenska glina iz Komende

Slovenska glina iz Komende

Ročno narejeno v Sloveniji

Ročno narejeno v Sloveniji

100% naravne sestavine

100% naravne sestavine

Okolju in živalim prijazno

Okolju in živalim prijazno