Košarica0Item(s)

V košarici še ni izdelkov :(

Product was successfully added to your shopping cart.

Nedeljsko razvajanje z Ajdo

Nedeljsko razvajanje z Ajdo

Ko se sonce začne počasi poslavljati in se nedeljsko popoldne prevesi v nedeljski večer, je čas za nedeljski ritual. Ritual je pomemben, saj se zaključi teden in morajo se odstraniti vse nepotrebne navlake v glavi in nečistoče na telesu, samo telo in um pa moramo pripraviti na nov teden pred nami.

Moj nedeljski ritual se prične s pripravami – v banjo stresem glino za kopel , prižgem dišečo svečko, ugasnem močno luč in poiščem sproščujočo glasbo. To je čas zame. Je čas za sprostitev, razmislek in pa predvsem razvajanje. To je čas, ko se mora hitri ritem sodobnega sveta ustaviti in je potrebno uživati v trenutku.

Včasih si privoščim prijetno branje v banji – nič napetega, nič zahtevnega, temveč nekaj primernega samemu ritualu. Trenutno je to Šinrin – joku, japonska gozdna kopel , ki govori o sproščanju, povezavi z naravo in upočasnitvi našega ritma. Vse to pa je navsezadnje tudi Glina, ki je glavni del mojega nedeljskega razvajanja. Glina je spoštovanje slovenske tradicije in je hvaležnost do narave.

Uživam v vroči vodi. Dihanje se počasi umirja, skrbi odplavajo. Ko se pore odprejo, je koža pripravljena na čiščenje. Obraz si očistim z glineno ploščico 1001 noč, ki božansko dobro diši. Popelje me v romantično arabsko pravljico o Šeherezadi in njeni iznajdljivosti. Na obraz kapnem kapljico tonika in nato nanj nanesem še glineno masko.

"Zaprem oči, poslušam glasbo in se sprostim. Uživam v danem trenutku. V tem, da sem in da obstajam. Hvaležna sem za vročo in čisto vodo, topel dom, ljudi okoli mene in vse ostalo, kar imam. Predvsem pa sem hvaležna za mir."

Masko odstranim z vodo, nato pa začnem nego mojih las. Sperem jih in na njih nanesem glineni šampon the Beauty . Ponovno jih sperem in postopek ponovim, nato pa na njih nanesem še glineni balzam . Od vrha glave, pa vse do konic. Ker imam dolge lase, to traja kar nekaj časa. Hvaležna sem za njih, ker so zdravi, močni in lepi. Svojim lasem vsaj enkrat mesečno privoščim tudi glineno masko – takrat lase najprej enkrat našamponiram, nato nanesem masko in jo pustim na lasiču – v tem času si privoščim tudi masko za obraz. Najprej očistim obraz, nato lase najprej sperem, jih umijem s šamponom, nato pa jim privoščim še balzam.

Ko pridem iz vode, se posvetim obrazu – nanesem tonik, nato pa glineni serum . Kako lepo diši! Nežno si ga vmasiram v obraz, vmes pa ponovno razmišljam o hvaležnosti. Za konec si nanesem še glineno kremo za obraz . Na telo si najprej namažem glineno kremo za celulit , vendar samo na zgornji del nog, okoli zadnjice. Po nogah, rokah in ostalem delu telesa pa se namažem s čudovito Koko , ki odišavi moje telo in posledično celo mojo celo posteljo tako dobro, da se v ponedeljkovo jutro zbudim z nasmehom.

P.S. Sama si las s fenom skoraj nikoli ne sušim, temveč pustim, da se posušijo na zraku ali pa posedim pred kaminom. Ko so suhi, jih razčešem in na konice nanesem malo olja. Če banje nimate, je vroč tuš tudi čudovita izbira.

"Važno, da si vzamete čas zase, se razvajate s slovensko Glino, ki jo Tina pripravlja z ljubeznijo do vseh nas. Jaz sem ji močno hvaležna."

Ajda Vodlan ( Na njen novičnik se naročite tukaj. )

Dodaj odgovor
Spoznaj glineno vilinčico

Spoznaj glineno vilinčico

Kozmetika narejena iz slovenske, s silicijem bogate gline

Kozmetika narejena iz slovenske, s silicijem bogate gline

Ni testirana na živalih in nikoli ne bo

Ni testirana na živalih in nikoli ne bo

Ročno izdelana z ljubeznijo v Sloveniji

Ročno izdelana z ljubeznijo v Sloveniji

70 letna glinena tradicija

70 letna glinena tradicija