Košarica0Item(s)

V košarici še ni izdelkov :(

Product was successfully added to your shopping cart.

Pogosta vprašanja o glinenih oblogah

Pogosta vprašanja o glinenih oblogah

Zakaj uporabljamo glinene obloge?

Glinene obloge so že pripravljene za uporabo in se zaradi velike vpojne moči in izjemno bogatih mineralov že stoletja uporablja na različne načine doma, v zdraviliščih in v SPA centrih kot obloge in maske za telo.

Kako pripravimo glinene obloge?

Lahko jih pripravimo z GlinaSi glino za kopeli in obloge ali pa uporabimo že GlinaSi pripravljeno glino za obloge telesa.

Kako pripravimo glinene obloge iz gline v prahu?

V keramično, plastično ali stekleno posodo stresemo glino v prahu ter jo prelijemo z vodo. Tako namočena glina naj stoji vsaj pol ure preden jo premešamo (glina popije vso odvečno tekočino. ) Pripravljeno maso za obloge po želji gostimo z glino v prahu. Glinena obloga mora biti podobna testu za kruh – gladka da se prilagodi telesu in dovolj gosta da se ne razlije.

 

 

Kako debele naj bodo glinene obloge:

Debelina oblog je lahko od nekaj milimetrov do 2 centimetra, odvisno od razloga zakaj jih uporabljamo. Priporočljivo pa je, da na začetku mažemo tanjše obloge in jih nato dan za dnem počasi debelimo. Kaj je pomembno? Da se ne posuši prehitro in zdržijo vsaj 1 uro. Če so prej suhe, naslednjič pripravimo debelejšo oblogo.

Kako segrejem obloge?

Če želimo uporabljati glinene obkladke tople, GlinaSi glino za kopeli in obloge telesa zmešamo s toplo ali vročo vodo. GlinaSi glina za obloge 1700g, ki je že pripravljena pa najlažje segrejemo nad paro ( podobno kot vročo čokolado) ali pa v pečici za nekaj minut. Vzamemo toliko gline kot jo potrebujemo in stresemo na krožnik(npr za solato) nad vročo vodo. Segrevamo nad rahlim vretjem in v pokriti posodi , dokler ni dovolj topla. Ali pa glino glino zavijemo v mokro gazo in položimo v pečico za nekaj minut (tukaj je potrebno paziti, da se ne posuši)!:)

 

 

Koliko obkladkov naenkrat:

Istočasno naj bodo na telesu obloge na največ treh mestih naenkrat, saj glina deluje celostno, tako da lahko z pretiranim mazanjem po celem telesu naenkrat organizem tudi preobremenimo.

Koliko časa imamo obkladek na telesu?

Glinene obloge imamo na telesu navadno namazane med 1-3 ur. Glina deluje dokler se ne posuši, zato bi morala po pravilni uporabi glina sama odstopiti od kože in naj ne bi pustila nobenih grobih sledi. Najbolj preprosta razlaga kako uporabljati glinene obloge je, da jih prilagodimo glede na težavo in čas ki ga imamo. Vsekakor je priporočljivo na začetku uporabljati tanjše glinene obloge in krajši čas, zato da telo privadimo na prisotnost gline, nato debelino in čas postopoma debelimo in daljšamo. Če prej postanejo hladne in nelagodne jih prej odstranimo.

Nanos glinene obloge:

Pripravimo si bombažno tkanino, papirnato brisačko ali zeljnati list ( domača lekarna :) ) na katero nanesemo 10x10 cm velike obloge ali 10x20 cm velike obloge (odvisno kam nanašamo obloge). Debelina naj se prilagodi (beri zgoraj). Obkladke nanesemo z leseno spatulo, leseno kuhalnico ali plastično rokavico tako, da potem bombažno tkanino iz vseh strani zavijemo (lažje potem za odstranjevanje). Ko je obkladek na telesu, naj ima glina stik s kožo! Trik za lažji nanos:Glino nanesemo za prozorno živilsko folijo in jo zavijemo ter oblikujemo po želji ter oblikovano stresemo iz folijo na tkanino :) Enostavno, kajne?:)

 

 

Kako lahko obloge pritrdimo na telo?

Glinene obloge lahko pustimo da se sušijo na zraku, velikokrat pa jih zavijemo v bombažne elastične povoje, gaže ali naravne tkanine. Super pa so tudi obloge zavite v zeljnate liste!

Zakaj jih ne zavijamo v folijo?

Glinenih oblog ne zavijamo v plastiko, saj na takšen način ne more »dihati«! Obloge delujejo dokler se sušijo!

Je glinena obloga uporabna večkrat?

NE- glina je potegnila iz telesa veliko strupov in toksinov, zato jo po uporabi zavžemo!

Jih lahko uporabljajo tudi otroci?

Seveda, obloge lahko uporabljajo tudi otroci!

Koliko časa si polagamo obkladke?

Obloge lahko pomagajo že po prvem nanosu, ampak iz izkušenj lahko napišem da jih je potrebno nanašati daljši čas. Tudi tukaj je super upoštevati 21 dnevni časovno kuro!

Jih lahko pripravimo s kisom namesto z vodo?

Tradicionalno se je glinene obloge velikokrat pripravljalo prav s kisom. Zato je tudi danes kis priporočljiv pri mešanju glinenih oblog. Potrebna je malce večja previdnost, če imamo oblogo daljši čas neposredno na koži, saj je lahko kis zelo iritativen in celo alergen za kožo.

Jih lahko pripravimo z eterična in rastlinska olja?

Tudi aromaterapija pozna glino in tudi v aromateripiji so glinene obloge pogosto uporabljajo.

Kdaj ne uporabljamo glinenih oblog?

Glinene obloge lahko uporabljamo vedno in povsod, v vseh starostih in pri obeh spolih! :)

Živali tudi uporabljajo glinene obloge?

Prepletanje živali in naravne gline je v naravi naravnost čudovito -divje živali imajo dokazano zelo močno naravno nagnjenje k iskanju gline v naravi, saj je za mnoge izmed njih dostop do tega naravnega bogastva pogoj za preživetje.

Rastline tudi uporabljajo glinene obloge?

Zdravljenje rastlin in dreves je starodavno znanje, zato lahko brez problema zacelite deblo drevesa z glineno oblogo – zelo bo hvaležno za naravno zdravljenje!

Uporaba glinenih oblog v kozmetičnem salonu?

Glina je glavna sestavina skoraj vseh kozmetičnih salonov in wellness centrov po celem svetu. Z njo namreč oblikujejo postavo, poskrbijo za maske obraza, pilinge telesa ter kopeli za stopala!

Dodaj odgovor
Slovenska glina iz Komende

Slovenska glina iz Komende

Ročno narejeno v Sloveniji

Ročno narejeno v Sloveniji

100% naravne sestavine

100% naravne sestavine

Okolju in živalim prijazno

Okolju in živalim prijazno