Košarica0Item(s)

V košarici še ni izdelkov :(

Product was successfully added to your shopping cart.

Recept za anticelulitno oblogo iz gline

Recept za anticelulitno oblogo iz gline

Veliko sem premasirala v salonih in SPA centrih v zadnjih 10ih letih... delala sem z različnimi aparati in z najboljšimi pripomočki na celem svetu: ROKAMI. Ti zaupam nekaj trikov ki dejansko delujejo?

Glina za celulit

To, da sem po duši ( in izobrazbi) maserka in terapevtka že verjetno veš. Res sem naredila že ogroooomno anticelulitnih masaž, ampak veš, najboljši rezultat je vedno prišel, kadar sem uporabljala tudi glino. Zato sem se odločila, da naredim svojo kremco, v katero dodam SAMO tiste sestavine, ki dejansko delujejo in jo dopolnim z receptom glinenih oblog, ki sem ga izvajala v salonu. Na takšen način privarčuješ več ko 60 eur na terapijo! Si vedela to? :)

Glina velja za veliko sovražnico celulita zakaj?

  • Glina topi maščobe;
  • Glina nase veže odpadne in odvečne toksine iz telesa;
  • Glina nase veže težke kovine in odvečno vodo;
  • Glina kožo razstrupi ter poveča cirkulacijo krvi.

Glina proti celulitu

Glina proti celulitu je ena izmed najboljših razstrupljevalnih metod, saj nase veže odpadne snovi iz telesa, poleg tega pa je glina za celulit zaradi svoje sestave alkalna in nevtralizira zakisanost telesa. Glede na to, da je celulit velikokrat posledica zakisanosti telesa, je to izjemno pomembna informacija za uspešno zmanjševanje maščobnih celic in s tem odprava celulita. Glina za celulit torej poživlja, razstruplja, poskrbi tudi za izločanje toksičnih snovi in odvečne vode ter zagotovi lepši in bolj napet videz kože.

Glina za celulit – kaj potrebuješ?

Za pripravo najboljših anticelulitnih oblog ne potrebuješ veliko:

Glina proti celulitu in njena priprava

PRIPRAVA ANTICELULITNE OBLOGE: V keramično, plastično ali stekleno posodo stresi med 50-80 g gline (po potrebi tudi več) in jo prelij z vodo tako, da prekriješ površino gline ( npr. razmerje 1:2) Pripravljena glina proti celulitu se ne meša, ampak se pusti, da glina za celulit vpije tekočino (cca 15-30 minut). Nato pripravek po želji gostiš ali rečiš. Glina proti celulitu se lahko pripravi tudi za več dni vnaprej.

PRVI NAČIN NANOSA : Pripravljena glinena obloga za celulit se namaže na predele s celulitom zelo natanko. Ker verjetno ne boš čakala pri miru 20-40 minut je fino, da jih zaviješ z bombažnimi povoji (ali pa si obleci bombažne pajkice). Povoje lahko pred uporabo malce zmočiš z vodo, tako boš kasneje lažje sprala glino! :)

DRUGI NAČIN NANOSA : GlinaSi prah prelij z vodo v razmerju 1:3 (tekoča zmes). Premešaj in potopi bombažna povoja ( naj bosta krajša) v zmes. Nato povoja, prepojena z glineno maso povij okoli želenega predela. ( ker pa med povijanjem na sredini povojev ni skoraj nič več gline, svetujem da vseeno glineno oblogo proti celulitu prej malo namažeš na kožo ali pa uporabiš res kratke bombažne povoje ).

NA KONCU SE UMIJ IN ZMASIRAJ: Po 20-40 minutah stopi pod tuš in odstrani bombažne trakove (ali pajkice) in videla boš, da gre skoraj vsa glina z njimi dol! Jeeeej! Najprej pospravi vso glino, ki je odpadla ( vrzi jo v smeti). Nato skoči pod tuš in se fino operi! Čiiisto na koncu pa si področje fino zmasiraj z glinenem mazilom GOODBY CELLULITE , saj vsebuje glino (vezava, razbijanje, prekrvavitev), eterična olja za prekrvavitev in čisščenje ter rastlinska olja za lepo – nahranjeno kožo! Masiraš se lahko že pod tušem na vlažno kožo ali pa potem v postelji na suho kožo. Mazila ni potrebno sprati iz kože, saj se res lepo vpije!

 

 

Dodaj odgovor
Slovenska glina iz Komende

Slovenska glina iz Komende

Ročno narejeno v Sloveniji

Ročno narejeno v Sloveniji

100% naravne sestavine

100% naravne sestavine

Okolju in živalim prijazno

Okolju in živalim prijazno