Košarica0Item(s)

V košarici še ni izdelkov :(

Brezplačni vzorček ob čisto vsakem nakupu.

Product was successfully added to your shopping cart.

Glina in stopala

Glina in stopala

Glina in stopala sta zmagovita kombinacija zdravja in energije. Glina zaradi svojih močnih vpojnih lastnosti veže nase vse kisline, toksine in strupe, ki se v stopalih nabirajo, spodbujajo delovanje refleksnih točk, s tem pa še povečajo delovanje limfnega ter krvnega sistema, kar še dodatno spodbuja izločanje strupenih snovi.

Neverjetna stopala

◦Takšna metoda razstruplja organizma nima popolnoma nobenih stranskih učinkov in jo lahko uporabljajo tudi otroci;

  • Vsak dan naredimo 5000 korakov;
  • stopala vsebujejo 25 % vseh kosti v našem telesu (neusklajenost le ene od teh kosti, pomembno vpliva na celotno telo);
  • Stopalo sestavlja: 26 kosti, 33 sklepov, več kot 100 mišic, kit in vezi;
  • Zaradi stopal lahko: hodimo, tečemo, plezamo in usmerimo naše gibanje;
  • Skozi stopala Izločimo do pol skodelice znoja na dan;
  • vsebujejo na tisoče živčnih končičev, ki so povezana z vsemi organi in žlezami v našem telesu;
  • na stopalih je več kot 2000 por, skozi katere se izločijo odpadne snovi;
  • Na stopalih lahko najdeš refleksne točke, ki so povezane z ustreznimi refleksnimi conami za točno določen organ, organski sistem in del telesa.
  • stopala združujejo najpomembnejše in najmočnejše energijske kanale našega telesa (v zahodni medici je definicija bolezni neravnovesje energije)

RAZSTRUPLJANJE NA 3 NAČINE

Verjetno si že slišal/a za različne detox kopeli in obliže za stopala? Glina je za razliko od večine izdelkov, ki jih ponujajo na trgu, popolnoma naravna – tradicionalna oblika razstrupljanja in čiščenja telesa, ki jo poznajo že stoletja po celem svetu, vedno bolj priljubljena pa je tudi pri refleksoterapevtih. Zaradi svoje naravne kemijske sestave ima močno vpojno moč in nase veže vse toksine in strupe, ki se v stopalih nabirajo, spodbuja delovanje refleksnih točk ter s tem poveča delovanje limfnega in krvnega sistema, ter tako še dodatno spodbuja izločanje strupenih snovi.

GLINENE RAZSTRUPLJEVALNE KOPELI: V posodo s toplo vodo stresi približno 1 pest GlinaSi gline v prahu za kopeli in obloge in v njej namakaj stopala od 15 do 30 minut. S pomočjo glinene kopeli za stopala si lahko narediš celotno kuro razstrupljanja in sicer 21 dni vsak dan. Za še večji učinek jo začini z aromaterapijo in eteričnim oljem rožmarina. Ustvarila sem tudi že pripravljeno nožno kopel, kjer lahko izbiraš med 2 različnimi nožnimi kopelmi: za sprostitev (RELAX) ali za razstrupljanje (DETOX).

GLINENE DETOX OBLOGE STOPAL: Uporabljaš lahko tudi že pripravljene glinene obloge ( GlinaSi pripravljene glinene obloge 1,5 kg) Namaži območje celotnih podplatov, pusti delovati 20 minut in odstrani z mlačno vodo.

GLINENA DETOX KOPEL IN PILING : Združi kopel in piling v eno. Za namakanje celega telesa uporabi 5 žličk DETOXA in 15 minut časa. Med namakanjem pa ne pozabi vmasirati pilinga tudi v kožo. Za namakanje stopal si v 2 litra tople vode stresi 1 žličko pilinga in stopala namakaj 15 minut. Nimaš časa za DETOX KOPEL? S tem ritualom se boš počutil/a mirn/a in prizemljen/a brez kopeli! Pred tuširanjem si stresi žličko našega DETOX-a ali RELAX-a na dno tuš kabine. Na stopalih imaš tisoče por in živčnih končičec, zato bodo stopala posrkala vse pozitivne aromateravtske lastnosti pilinga, pričelo se bo čiščenje skozi stopala, poleg tega pa boš naredil/a tudi kratko masažo stopal!Juhuuu! Si za?

5 TEŽAV NA STOPALIH

GLIVIČNE OKUŽBE

Glivične okužbe so zelo pogoste, zelo nalezljive in se rade ponavljajo. S Glivično okužbo stopal povzroča glivica Tinea pedis, ki se naseli na nohte, kožo in lase kar povzroča srbečico, luščenje, zadebelitev nohtov in vlažne mehurje. Ko se glivice zaredijo, je potrebna – VZTRAJNOST! Recept: Na glineno oblogo kanemo 10 kapljic eteričnega olja čajevec. Ne zavijamo s folijo, le pustimo da se popolnoma posuši (vsaj 1 uro), nato zamenjamo. Ponovimo čim pogosteje, po potrebi zavijemo v gazo in obujemo bombažne nogavice, ki jih nato prekuhamo.

OTIŠANCI IN KURJA OČESA

So največkrat posledica neprestanega drgnjenja in trenja, zato se koža zavaruje na podoben način kot na petah- ustvarjati začne novo plast kože. Razlika med njima je predvsem v tem, da imajo kurja očesa trn, ki sega še globje v kožo.Recept: 2 žlički gline zmešamo z žličko kisa ter mešanico nanesemo na otiščanec. Stopala pred nanosom 5 minut namakajmo v topli vodi, ki smo ji dodali 1 žličko kisa. Oblogo na otiščancu pustimo nekaj ur ali celo noč. Paziti moramo le, da je obloga le na otišancu, saj lahko kis deluje dražeče na zdravo kožo. Po oblogi si stopala zmočimo zmasiramo z olivnim ali ognjičevim oljem (mazilom).

PREKOMERNO POTENJE

Prekomerno potenje je zelo nadležna težava, vendar je zaradi količine por ne smemo preprečiti precej nadležna težava, a potenja ne smemo popolnoma preprečiti. Razlog za prekomerno potenje lahko stres, bolezen ali različne zastrupitve z alkoholom in nikotinom. Recept: Pripravimo si hladno tople kopeli z dodatkom žajbla in gline. 1 pest gline in 1 skodelico žajblovega prevretka stresemo v toplo vodo in namočimo stopala za 5 minut. Nato jih umijemo pod hladno vodo. Postopek lahko ponovimo. Na koncu si na stopala vtremo naravni deodrant, ki ne vsebuje alkoholov ali pa kožo posipamo z glinenim prahom ter obujemo bombažne nogavice. Priporočljivo je tudi piti prevretke iz listov žajbla.

ŽULJI

Nastanejo zaradi ponavljajočega drgnjenja kože. Žulja nikoli ne prediramo, saj tekočina ki nastane, omogoča hitrejše celjenje in naravno zaščito za novo kožo. Če žulj predremo, se lahko mesto okuži, pordi in vname. Recept: Če žulj poči, si stopala umijemo in zaščitimo. Zvečer si lahko za 1 uro na mesto navežemo glineno oblogo, ki bo pospešila celjenje. Po oblogi, mesto umijemo in zaščitimo z gazo.

SUHA KOŽA NA STOPALIH

Nikakor je ne odstranjuj z trim odstranjevalcem kože ali krtačo, saj se bo koža na takšen način še bolj zavarovala in spodbudila ponovno nastajanje kože- tako hitro pademo v začaran krog. Raje uporabi nežen piling in po pilingu kožo nahrani z kvalitetnim mazilom.

PRIZEMLJEVANJE

Ljudje smo zelo podobni rastlinam, saj smo »povezani« tako s soncem kot Zemljo. Če nismo prizemljeni hitro izgubimo stik z realnostjo, nimamo povezave z svojimi koreninami, ponese pa nas lahko previsoko, kjer lahko tudi pregorimo.

Recept 1:

Za popolno prizemljitev si namažemo glinene obloge na celotno področje stopal in pustimo 20 minut. Nato odstranimo glino z lesenim pripomočkom, brez dotikanja. Občutek je božanski!

Recept 2:

Pred tuširanjem si stresi žličko našega DETOX-a ali RELAX-a na dno tuš kabine. Na stopalih imaš tisoče por in živčnih končičec, zato bodo stopala posrkala vse pozitivne aromateravtske lastnosti pilinga, pričelo se bo čiščenje skozi stopala, poleg tega pa boš naredil/a tudi kratko masažo stopal!

Dodaj odgovor

Prednosti spletnega nakupa

Brezplačni vzorček

ob čisto vsakem nakupu

Hitra dostava

1-2 delovnih dni

100% nasmešek

Če ti izdelek ni všeč, vzamemo nazaj in vrnemo kupnino

Brezplačna poštnina

za vsa naročila nad 39,90 €

Instagram #glina.si