Košarica0Item(s)

V košarici še ni izdelkov :(

Brezplačni vzorček ob čisto vsakem nakupu.

Product was successfully added to your shopping cart.

Clay Ritual masaža stopal in zemljevid refleksnih točk

Clay Ritual masaža stopal in zemljevid refleksnih točk

Da obožujem masažo verjetno že veš!:)

Sem pa poklicno tudi refleksoterapevtka in ena izmed meni osebno najljubših masaž je Refleksoterija.  Znana tudi kot terapija dotika, saj s pomočjo refleksnih točk, ki jih najdemo na dlaneh in stopalih, aktiviramo zdravilne moči telesa, čistimo telo zastalih toksinov in spodbujamo nemoten pretok energije.

Zato sem se odločila, da ti zaupam nekaj skritih trikov profesionalne masaže stopal, ki jih lahko uporabiš doma! Za sebe, za svojega otročička, mamo, očeta, partnerja. Masaža stopal je res lahko čudovita oblika dotika.

Potek samomasaže

Z pomočjo obeh rok nežno nanesemo našo glineno vilinčico Koko ( ki je res super za masažo stopal) ter stopala objamemo. Koko vilinčica namreč ni krema za telo. Niti maslo ali olje. Je nežen in puhast mousse, ki kožo na telesu lepo nahrani in razvaja v naravnih in nežnih vonjavah kokosa.  Ammmm, jaz sem vanjo preprosto zaljubljena. ♥

  • Nato sledi počasno kroženje stopala tako, da z eno roko držimo peto z drugo pa prste - ter nežno krožimo.
  • Po kroženju stopalo razteguje tako, da palce obeh rok položimo na sredino stopala ter povlečemo enega v eno smer, ter drugega v drugo. To ponovimo na različnih predelih podplata.
  • Na koncu podplat pogladimo in objamemo z obema rokama.
  • Ta del masaže prilagodi na približno deset minut.

Sledi masaža, ki je razdeljena na različne dele stopala in telesa:

  1. Začnemo lahko z refleksnimi točkami hrbtenice, ki se nahajajo na celotnem notranjem loku stopala. S pomočjo palca krožimo po notranjem stopalnem loku in sicer od pete do prstov.
  2. Sledijo prsti, ki predstavljajo refleksne cone glave, oči in ušes. Zmasiramo blazinico in pecelj vsakega prsta tako, da se pomikamo od podplata proti koncu prsta. Na koncu jih lahko tudi rahlo povlečemo.
  3. Blazinica podplata refleksno predstavlja področje pljuč, zato jo s palcem zmasiramo tako, da delamo vodoravne črte iz ene strani stopala do druge. Blazinico lahko tudi »gnetemo« oziroma izmenično masiramo s palci.
  4. Področje med peto in blazinico v večini predstavljajo cone prebavil, zato na tem delu masiramo bolj nežno tako, da z palci »vlečemo« podplat vsako v svojo smer.
  5. Peta predstavlja medenično področje, zato tukaj ponovno s palci potujemo od leve proti desni. Peto lahko masiramo tudi izmenično s palci oziroma jo »raztegujemo« v obe smeri.
  6. Na koncu ne pozabimo tudi na masažo narta in gležnja tako, da z blazinicami prstov krožimo po obeh predelih.

 

Masažo stopal ponovno zaključimo z objemom celega stopala. Eno dlan roke položimo na notranje stopalo počakamo deset sekund in umaknemo. Sledi masaža drugega stopala.

 

Masaža dojenčkov in otrok

Dotik in masažo stopal lahko brez težav uporabljaš tudi na dojenčki in svojih sončkih. Ker so njihove nogice še majhne, nežne in občutljive, naj bo takšen tudi dotik -  nežen. Z ljubeznijo.

Recept za detox kopel in oblogo stopal

Topla nožna glinena kopel je sprostitev za celo telo in je lahko odličen način za začetek ali konec refleksne samomasaže. Malo več o tem pa tukaj.

Dodaj odgovor

Prednosti spletnega nakupa

Brezplačni vzorček

ob čisto vsakem nakupu

Hitra dostava

1-2 delovnih dni

100% nasmešek

Če ti izdelek ni všeč, vzamemo nazaj in vrnemo kupnino

Brezplačna poštnina

za vsa naročila nad 39,90 €

Instagram #glina.si